Dat SIT goed!

Bij Sit Design zit je altijd goed! Niet alleen vanwege het comfort, maar ook vanwege het feit dat je ervan uit mag gaan dat je meubel lang mee gaat. Om jarenlang plezier van je meubel mogelijk te maken, gebruiken we kwalitatief goede en duurzame materialen. Dat begint met de opbouw van het meubel, zoals het hout wat we gebruiken en de kwaliteit van de zit- en rugvullingen. We zorgen dat het frame stevig is en dat je altijd op koudschuim zit, zodat we de levensduur van het meubel kunnen garanderen. Het eindigt met de bekleding en die worden allemaal uitvoerig getest op o.a. slijtage, pilling en kleurechtheid. Zo ben je altijd verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig meubel, wat er ook nog eens goed uit ziet en heel comfortabel zit.

Onderhoud

Als je dan eindelijk je favoriete meubel in huis hebt, wil je er ook voor zorgen dat deze zo lang mogelijk in topconditie blijft. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jij je Sit Design meubel in topconditie kunt houden!

Verkleuren

Ook al zijn de stoffen uitgebreid getest op kleurechtheid, toch zullen veel stoffen verkleuren bij direct (zon)licht, met name microvezelstoffen zijn hier gevoelig voor.

Plooivorming

Wanneer je het meubel in gebruik gaat nemen dan zal de stof iets oprekken en de vulling ietwat slinken. Dit is een normaal proces en hoort bij een zitmeubel. Probeer alle zitplaatsen evenveel te gebruiken om zo een verschil in comfort te voorkomen en klop regelmatig de zit- en rugkussens op.

Schoonmaken

Regelmatig stofzuigen houdt de bekleding in goede conditie en voorkomt problemen. Gebruik hiervoor altijd het speciale opzetstuk en stand voor meubels. Check altijd even of het opzetstuk glad is en dus de stof niet zal beschadigen.

Pilling

Sommige stoffen gaan pillen. Pilling is een fenomeen waarbij losse vezels gaan vervilten of klitten en een soort bolletjes vormen op de stof. Eigenlijk net zoals op je trui. Je kunt de bolletjes verwijderen met een pilling remover/pluizentondeuse. Geen zorgen, na verloop van tijd neemt de vorming van bolletjes af.

Wil je een onderhoudsproduct gebruiken? Probeer dit dat eerst altijd even uit op een opvallende plek van het meubel. Soms reageert de stof niet zoals verwacht.

Vlekken

Vlekken zijn soms onvermijdelijk. Gelukkig kun je in veel gevallen de vlek er wel uitkrijgen. Voor hardnekkige vlekken is het vaak beter om even contact op te nemen met een specialist. Toch hier alvast wat basistips wat te doen bij een vlek.

Bezint eer ge begint

Het is een eeuwenoude uitspraak, maar in dit geval zeker van toepassing. Soms is het namelijk beter om niks te doen. Een verkeerd behandelde vlek is namelijk nog moeilijker te verwijderen. Check daarom even de vlekkenwijzer of vraag een specialist om raad.

Ga naar de vlekkenwijzer

Wat te doen

In het algemeen geldt: schep vaste bestanddelen weg met een lepel, leg een schone, vochtige katoenen doek op de vlek. Niet tussendoor kijken, de vlek moet ongestoord geabsorbeerd worden door de doek. Zoek ondertussen naar de beste manier om de vlek te verwijderen.

Wil je een onderhoudsproduct gebruiken? Probeer dit dat eerst altijd even uit op een opvallende plek van het meubel. Soms reageert de stof niet zoals verwacht.

Garantie

Bij Sit Design heb je standaard 2 jaar 100% garantie op de meubels binnen de conformiteit die je mag verwachten. Is er iets mis met je meubel dan halen wij hem op voor herstel, soms komt er iemand langs bij jou thuis om het probleem te verhelpen. Een melding kan door de winkel doorgegeven worden, meld het probleem dus altijd eerst bij de winkel waar je je meubel hebt aangeschaft.

Wil je een onderhoudsproduct gebruiken of heb je dit gebruikt? Soms vervalt dan de garantie op de bekleding. Laat je daarom goed informeren, voordat je dit toepast op je meubel.

Sit Design is een creatief, commercieel en innovatief bedrijf dat dagelijks bezig is met de ontwikkeling en productie van zitmeubelen waarbij comfort en design centraal staan. Met als thuisbasis het Meubelhart van Nederland, het pittoreske Beusichem.

+ 31 34 550 2324

Beijerdstraat 22, 4112 NE Beusichem